Mudéjares



Hoy nace esta página con el único propósito de disfrutar de la fiesta de moros y cristianos y de pasarlo bien.
La Filà Mudéjares va ser fundada a l’any 1999, quan una colla d’amics, homes i dones, festers des de fa molts anys, i units per la mateixa idea: exalçar les festes de moros i cristians del Campello, van decidir unir-se per participar activament.
Ens veureu desfilar i no sabreu qui és qui, penseu que darrere de la pintura de guerra i dels vestits de negre hi ha un grup de festers, i que és un orgull i un honor per a nosaltres vestir-nos així, ja que s’ha convertir en la nostra senya de identitat, des de fa, ara 11 anys, quasi sempre elegim aquest tipus de vestimenta, per que és en la que més ens sentim identificats, encara que hi ha anys que els nostres vestits de negres pesen prou, ho fem molt gustosament.
Encara que hi ha anys en que triem altre tipus de vestimenta. El nostre nom, Mudéjar és un terme que deriva de la paraula árab ????? [mudaggan] i el seu significat és “domèstic” o “domesticat” i que s’utilitza per anomenar als musulmans espanyols que van romandre vivint en el territori conquistat per els cristians, i baix el seu control politic, durant l’avanç dels regnes cristians cap al sud (Reconquesta), que es va desenvolupar al llarg de l’Edat Mitjana en la Península Ibèrica.
S’els va permetre continuar practicar la religiò islàmica, utilitzar la seua llengua i mantindre les seues costums.

1 comentario:

  1. HOLA A TOD@S!!!
    ESTO ME PARECE UNA IDEA ORIGINAL, NOVEDOSA Y ADEMÁS MUY ÚTIL, YA QUE DE ESTE MODO PODEMOS COMUNICARNOS, COMPARTIR IDEAS Y FOTOS.
    YO TENGO MUCHAS DESDE EL AÑO 2003 Y OS LAS PUEDO PASAR PARA PUBLICARLAS Y QUE LAS PODAIS TENER.
    GRACIAS PEPE POR ENVIARME EL ENLACE, ME HA GUSTADO MUCHO.
    BUENO, Y AUNQUE ESTE AÑO NO ESTAREMOS FÍSICAMENTE EN NUESTRA FILÁ EN CAPITANÍA, YA QUE POR ESOS DÍAS TRAEREMOS AL MUNDO A UN NUEV@ MUDEJAR, QUE SEPAIS QUE ESTAREMOS AHÍ DE IGUAL MODO PARA APLAUDIROS Y ANIMAROS.
    UN SALUDO, SILVIA.

    ResponderEliminar

moros y cristianos 2009 desembarco y subida a la torre de la illeta